Следвайте Гласове в Руската идея е спешно необходима. Без идеология войната

...
Следвайте Гласове в Руската идея е спешно необходима. Без идеология войната
Коментари Харесай

Александър Дугин: В Украйна се води религиозна война. Ние срещу сатанинската западна цивилизация

Следвайте " Гласове " в 
Руската концепция е незабавно нужна. Без идеология войната не може да се завоюва, всички към този момент го схващат. Днес съвсем всеки схваща, че не можем да спечелим без идеологията на СВО. А за каква идеология става въпрос също е кристално ясно за всички. Това е съветската концепция, която включва:
- решително и безкомпромисно изказване на нашата еднаквост, нашата нравственос,
- правдивост,
- честност към заветите на предците,
- самостоятелност и независимост на Отечеството от напън, въздействия и офанзиви.

Тази съветска концепция ни е отричана най-малко 100 години. Но в този момент без нея не можем да създадем нито една крачка напред или даже да спасим това, което имаме. Без Руската концепция ние просто ще рухнем - да не приказваме за победа във войната.
Лимитът на компромисите и полумерките е привършен. Русия или ще бъде съветска, или въобще няма да я има. А съветски значи велик и обективен, и нравствен, и национален, и мощен, и правилен, и почтен, и ярък, и жертвоготовен, и гальовен, и свят.
Но основното е, че нашият народ, нашата страна и нашата Църква ще изпълнят оня Божи план за нас и нашата орис, по който и за който сме живели, страдали, подвизавали сме се, проливали сме кръв - тъй като сме основани и родени точно като руснаци.

СВО като увод към идеологията
Но има и различен аспект. Идеологията и радикалната смяна в обществото са нужни, с цел да спечелим СВО. Самото естество на тези промени е толкоз фундаментално и значимо, че пропорциите са обърнати. От тази позиция СВО беше нужна точно с цел да стане Русия дефинитивно съветска.
И това е даже по-важно от успеха над врага. Ако съветската концепция беше триумфирала в Русия по-рано, нямаше да има война. Тя нямаше да има смисъл.
В края на краищата войната пристигна точно тъй като прекалено много вярвахме на Запада, подчинявахме му се, опитвахме се да играем по неговите правила, разчитахме на неговите институции и способи и се отнасяхме с неуважение към себе си – съветското ядро на нашето историческо съществуване. Ако бяхме събрани и просветени, в случай че се бяхме събудили сами, всичко това можеше да бъде избегнато.
Образ на врага: Западът е цивилизацията на дявола
Сега повече от всеки път е значимо да разберем кои сме и против кого се борим. Ако сме единствено една национална страна измежду другите, нещо като „ съветска корпорация “ със лични ползи и желания, тогава сме обречени. Като такива няма да оцелеем.
Цялата система на международен ред е построена от Запада и той от дълго време е вложил личната си визия за ориста на човечеството в операционната система на интернационалните връзки, в технологиите, идеологиите, правните институции и ценностните структури на един световен свят. И на това поле ние не можем да победим Запада, защото това е неговата игра - неговите правила и цели са наложени на всички останали и е невероятно да победим с тях.
Западът преди към петстотин години пое по пътя на секуларизма, материализма, атеизма и капитализма, трансформирайки всичко това в универсални правила и цели за развиване за всички останали. Тези, които не се съгласиха, бяха грубо потиснати. Тези, които пасивно одобриха този дневен ред или просто бяха слаби, бяха подложени на колонизация.
Онези, които се пробваха да подражават на Запада, само че да запазят ползите си, се оказаха под масиран удар. Западът от модерната ера, Новата ера, сложи ултиматум на човечеството:
- или всички признавате нашите полезности и цели като универсални и навеждате глава,
- или ще съжалявате и ние ще ви унищожим, ще ви покорим.
Нещо повече, навлизайки в Новото време, Западът отхвърли християнството, религията като цяло и стартира да строи свят без Бог и срещу Бога. Това е, което се назовава секуларизъм, победа на краткотрайното над безконечното, на светското над религиозното, на този свят над другия свят, на материалното над духовното.
Всички структури на Новото време се основават на тези предпоставки – просвета, просвета, технология, промишленост, пазар, „ напредък “. „ Прогресът “ в очите на идеолозите на актуалния Запад е борбата на Земята против Небето, дъното против върха. И всички се хванаха и повярваха. Всички се пристрастиха...
И който се съпротивляваше, беше оклеветен, набеден, смачкан или заставен със мощ да признае правотата на актуалния Запад и да се съгласи с неговия дневен ред.
Русия също беше принудена да признае това - още от 18 век, в случай че не и по-рано. Последвахме Запада - въпреки че първоначално това беше единствено отбранителна тактика: споделят, че ще заимстваме техните технологии, с цел да се пазиме по-ефективно от тях.
Но технологията не е неутрална. Тя носи културен код. Техниката е противоположна на духа, тя е свободна от нравственос, морал. Неслучайно в гръцката митология „ бащата на техниката ” е титанът Прометей, който се разпалва против Зевс и светлите богове на Олимп.
Капитализмът е още по-токсичен и идеологически претрупан: когато пазарът стане мярка за всички неща, обичайните полезности, духовните цивилизации рухват. Следователно от дълго време сме в клопката на Запада.
При комунистите взехме от Запада единствено един съставен елемент – революционния. Нашият народ беше покрай концепцията за обществена правдивост, общественост. Затова руснаците потеглиха към социализма. Но тази версия на антикапиталистическото въстание се основаваше на марксистката доктрина върху същите западни предпоставки - атеизъм, секуларизъм, материализъм.
Отхвърляйки част от Запада, ние, в противен случай, започнахме интензивно и коренно да усвояваме друга. И по тази причина в своя догматичен – материален и атеистичен, богоборчески – вид социализмът беше жертван. А в никакъв случай не сме пробвали пътя на православния социализъм (за който са мечтали късните славянофили, народници и философи от съветския Ренесанс), а трябваше.
Свалените маски: лицето на Антихриста
След като Съюз на съветските социалистически републики (а това беше форма на съветското въстание против Запада) падна, Западът почувства, че този път стои на една ръка разстояние от постигането на заветната си цел - неделимо международно владичество. И тогава се разкри същинското му лице - джендър политиката, премахването на обичайното семейство, трансхуманизмът, тоталното следене, генното инженерство, прехвърлянето на властта към изкуствения разсъдък - това са античовешките цели, които Западът намерено заявява в епоха на еднополярност. И с цел да се наложи всичко това на човечеството, курсът беше взет към Световното държавно управление. В края на краищата към този момент нямаше бариери.
Всички други западни идеологии на Модерната ера в този момент бяха погълнати от победоносния демократизъм. Падна европейският фашизъм, след това руският комунизъм. Либерализмът завоюва идеологическия спор с другите клонове на западните идеологии на Модерна, стана господстващ и единствен.
В същото време, победил историческите си съперници, той възприема техните детайли, към този момент подчинени на главната му цел - демократичната надмощие. При нужда либерализмът може да се обърне или към извънредно лявата (екология, тъждество сред половете, отбрана на мигрантите), или към крайнодясната (украински неонацизъм, инструментален ислямски фундаментализъм).
Целият набор от модерни идеологии към този момент е изцяло следен от глобалистите. А те влизат в последния кръг в своето придвижване за реализиране на цялостна власт над човечеството.
В същото време през днешния ден е явно, че разрушаването на обичайните полезности, капитализма, материализма, прогресивизма и секуларизма са единствено въведения към директния и открит сатанизъм, към цивилизацията на Антихриста.
Невъзможно е да се победи подобен - искрено демонски - Запад, разчитайки на неговата лична идеология, на неговите способи, начала, настройки и правила. Дори да противопоставим настоящето положение на западната цивилизация на нейните предходни - не толкоз откровени и чудовищни - форми, това няма никакъв смисъл, просто не работи.
Разбира се, преди 100 години Западът не беше толкоз искрено демонски. Но ние приказваме за разнообразни - поредни - етапи на един развой.
От самото начало на Модерната ера Западът се движи тъкмо към това, което е през днешния ден. Това не е неразбирателство: зад протеста против Христос постоянно стои единствено и извънредно Антихристът. Отначало скрито, след това очевидно. Ясно през днешния ден. Затова окончателно навлязохме в територията на Апокалипсиса. А " Апокалипсис " на гръцки е " Откровение ". От тук нататък всичко е отворено.
Ето с кого се води нашата война през днешния ден, нашето СВО. Без никакви метафори. Нашият зложелател е Антихристът и неговата цивилизация. И тъкмо пролегомените за планетарния успех на дявола бяха капитализмът, материализмът, атеизмът, техническият и обществен " напредък " от предходни столетия. Вече е прекомерно късно да се натиснат спирачките – човечеството, пленено от Сатаната, се втурва в бездната с цялостна скорост.
Лагерът на светците
И кой би трябвало да си в такава обстановка на директен - съвсем нуклеарен - конфликт с цивилизацията на Антихриста, с цел да я победиш? Отговорът е елементарен. Ако Русия не стане лагер на светците, в случай че не възродим духовния си вертикал, в случай че не се обърнем към Христос и към духа на нашата славна история, ние просто сме обречени.
Все отново руснаците не са нация. Руснаците са духовно предопределение, те са избор, отговор на дълбокия вик на битието. Да си руснак значи да бъдеш свикан в последната борба в края на времето, да застанеш на страната на Бог против дявола.
СВО е религиозна война в най-дълбокия и директен смисъл на думата. Това, апропо, ясно се схваща от съветските мюсюлмани, изключително чеченците, кадировци, които непосредствено оповестиха СВО за " джихад ". Хората на " Вагнер " и опълченците на Донбас схващат проницателно метафизичния смисъл на борбата.
Да, това е същинската свещена война, защото се води против непокорните демони - против цивилизацията на демоните. И този, който се бори против тях, автоматизирано се записва в лагера на ангелските войнства. И нищо друго.
Но в случай че Русия се осъзнаваше като такава – Света Русия, всичко щеше да е друго. Сега тя не може да не осъзнае. Иначе сме подготвени. Но това осъзнаване е задачата. И то ще се разкрие точно в идеологията.
Тогава народите по света, в това число и самият Запад, ще видят против кого водят война руснаците. Тогава мнозина ще решат да изберат нашия лагер. Защото това е лагерът на човечеството против дявола.
Човечеството не е неутрално. Ако не с дявола, то е с Бога. И в случай че не с Бога, то с дявола. Няма трети – сдържан, междинен – лагер в последната борба на международната история. Няма да можете да преминете. Ако не се биете на страната на идеологията на Светлината, към този момент сте вербуван от армията на Мрака. Това е стоманеният закон на Апокалипсиса.
Руската концепция е универсална
Руската концепция е концепцията на цялото човечество, само че на човечеството, което се бунтува против властта на дявола, т.е. против властта на актуалния Запад и неговата сатанинска цивилизация. Това е същинският кръстоносен поход – ние против тях.
Вижте главните тематики на новините - обстрели, терористични офанзиви, детонации, стопански бедствия, непрестанно възходящата възможност от потребление на нуклеарни оръжия - освен тактически, само че и стратегически. Някой в действителност ли си мисли, че всичко това ще се реши по някакъв метод?
Ясно е, че сънят е бездънен, само че не в същата степен. Следователно пробуждането е неизбежно, както е неизбежно и обръщението към Руската концепция – и то точно в нейната остро есхатологична, апокалиптична форма. В цялото й наличие и в цялата му дълбочина.
Доближихме се до необратима смяна. И въпросът не е, че в този момент се разиграва кой ще рухне пръв - те или ние. Да победиш дявола не може да бъде нещо просто и чисто механически. Нито " Генерал Зима ", нито даже обособени военни триумфи (които към момента не са очевидни) няма да ни оказват помощ.
Но даже и да успеем по някакъв метод и обстановката на украинския спектакъл на военните дейности в пълномащабна война със Запада да бъде отчасти поправена, в никакъв случай не би трябвало да забравяме, че сме стигнали до края на международната история.
Западната цивилизация, в своето стабилно и фанатично придвижване към сатанинската цел, е натрупала голяма инерция и невиждана мощ. Просто по този начин, дребните средства няма да я спрат. Никой няма да ни остави на мира, даже нещата да се оправят малко за нас. Просто няма чисто техническо решение на апокалиптичния философски нравствен проблем.
СВО към този момент е Армагедон. Не идва, ДОЙДЕ.
С концепциите не се играе, в тях се кълне.
Ако съветските управляващи към момента се придържат към съветската концепция, може да възникне обстановка, когато самото държавно управление просто няма да съществува. Но дружно с това ще рухне и съветската страна. А врагът се нуждае единствено от това.
Следователно всеки, който попречва или забавя момента на внезапна идеологизация на нашето общество, е директен съизвършител на нашия зложелател. Незабавното превръщане към идеологията е единственото нещо, което ни дели от идващия акомпанимент на Апокалипсиса, да вземем за пример от потреблението на тактически нуклеарни оръжия.
С идеологията към момента имаме късмет да отложим акта на световното самоубийство на човечеството, защото това е нов запас, ново оръжие, нова тактика.
Досега сме разчитали на себе си и частично на съветското " може би ". Време е да се обърнем към по-сериозни метафизични сили – към нашия Бог, нашия Спасител. Ако не Той, то никой.
И несъмнено, този път симулакрум или подправена идеология не става. Една концепция е страхотна и мощна мощ. Много по-смъртоносна в някои случаи от нуклеарните оръжия. С нея могат да се оправят единствено тези, които са свързани с нея, мислители, мистици, пророци. Няма потребност да си играете с Идеята, изключително с съветската. Това няма да свърши добре.
Вече всичко е съвсем недвусмислено сложено на мястото си. Сега е настъпил моментът за провъзгласяването на Руската концепция и бързото пригаждане на цялата политическа система на Русия към нея. В настоящето си положение няма да издържи този тест. Залозите са прекомерно високи.

Източник: pogled.info
 
 
 
 
08 Ное 2022179707 Ное 2022394706 Ное 2022387205 Ное 2022313504 Ное 2022503803 Ное 20222801КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022130519 Окт 202271508 Ное 20229524 Sep 20222517
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР